Avtentično doživetje

FAQ

Pogosta vprašanja in odgovoriZa udeležbo na športnih aktivnostih v organizaciji BOVEC ŠPORT CENTRA od strank pričakujemo, da so psihofizično zdrave, v primeru kakršnihkoli zdravstvenih težav pa naj se glede udeležbe na aktivnostih posvetujejo z našim osebjem. Na vseh vodenih aktivnostih vas spremlja usposobljen in izkušen vodnik, ki poskrbi za varno in kakovostno izvedbo izleta. Vsi vodniki se redno izobražujejo in dopolnjujejo svoje znanje, tako da vam omogočijo kar najboljše doživetje na Bovškem. Glede na razne situacije na terenu ima vodnik, zaradi zagotavljanja varnosti, vse pristojnosti, da vaš izlet prilagodi razmeram v danem trenutku in vašim sposobnostim: premik trase, preložena aktivnost na primernejši čas/dan, v skrajnem primeru tudi odpoved.

Aktivnosti izvajamo v vsakem vremenu, če ni ogrožena varnost udeležencev. Vseeno priporočamo, da imate urejeno lastno zdravstveno in nezgodno zavarovanje za ekstremne športe v naravi.


Dodatne informacije o športnih aktivnostihPri vseh vodnih aktivnostih je pogoj za udeležbo znanje plavanja. Primerne so tudi za popolne začetnike, saj vam vodnik pred aktivnostjo razloži osnove, hkrati pa je vodnik z vami tudi na reki, vam sproti svetuje in vas usmerja.

Rafting


Kaj prinesti s sabo?

Kopalke, brisačo in suha oblačila, v katera se preoblečete po koncu aktivnosti, osvežilno pijačo in prigrizek.
Kaj vam damo mi?
Zaščitno neoprensko obleko, anorak, neoprenske copate, čelado in plavalni jopič.

Rafting je primeren tudi za popolne začetnike, saj razen plavanja in občutka za gibanje v naravi ne zahteva tehničnega predznanja. Pred spustom po Soči vam bo naš vodnik razložil potek izleta ter postopek, kako veslati in ravnati, da bo izlet potekal karseda varno in zabavno.
Udeležijo se ga lahko tudi mlajši otroci. V tem primeru, zaradi zagotavljanja varnosti, vodnik v dogovoru s starši odloči, na katerem delu reke se otrok lahko pelje. Otrok včasih izstopi pred zahtevnejšim delom, kjer ga prevzame šofer s kombijem, in nato na cilju skupaj pričakata starše.
Pogoj za udeležbo je znanje plavanja!

Kajakaštvo


Kaj prinesti s sabo?

Kopalke, brisačo in suha oblačila, v katera se preoblečete po koncu aktivnosti, osvežilno pijačo in prigrizek.
Kaj vam damo mi?
Zaščitno neoprensko obleko, anorak, neoprenske copate, čelado, plavalni jopič in po potrebi krovnico.

Kajakaštvo od posameznika zahteva nekoliko večjo aktivnost, saj ste v čolnu sami in ga morate sami tudi usmerjati. Vodnik je z vami v skupini, pred spustom pa razloži osnove za varen in zabaven spust po Soči. Spuste s kajakom izvajamo v napihljivih, odprtih kajakih, ki so stabilnejši in omogočajo večjo varnost. Če kajak že obvladate, lahko po dogovoru z vodnikom uporabite tudi zaprte – plastične kajake. Otrok je lahko skupaj z vodnikom v odprtem kajaku dvojcu.
Pogoj za udeležbo je znanje plavanja!

Rečni bob (Hydrospeed)


Kaj prinesti s sabo?


Kopalke, brisačo in suha oblačila, v katera se preoblečete po koncu aktivnosti, osvežilno pijačo in prigrizek
Kaj vam damo mi?

Zaščitno neoprensko obleko s ščitniki, neoprenske copate, plavutke, čelado in plavalni jopič.

Hydrospeed je psihofizično najbolj zahtevna aktivnost, saj plavate v hitri in mrzli Soči, ki je za fizično manj pripravljene posameznike lahko prenaporna. Za otroke spust z rečnim bobom ni primeren. Je pa to sigurno najbolj neposreden stik z reko, ki se vam za vedno vtisne v spomin.
Pogoj za udeležbo je znanje plavanja in izkušnje plavanja s plavutkami (snorkeling)!

Kanjoning


Kaj prinesti s sabo?

Kopalke, brisačo in suha oblačila, v katera se preoblečete po koncu aktivnosti, osvežilno pijačo in prigrizek.
Kaj vam damo mi?

Zaščitno neoprensko obleko s ščitniki, neoprenske copate, čelado, drsnik in namenski plezalni pas z opremo.

Kanjoning se od zgornjih aktivnosti razlikuje po tem, da ne uporabljamo plovila. Gre za plavanje, hojo ter skakanje in dričanje prek slapov. Kanjoning v Sušcu (ali podobna izkušnja z našim vodnikom) je pogoj za udeležbo na ostalih, zahtevnejših kanjonih. Pogoj za udeležbo je znanje plavanja. Kanjoning pa odsvetujemo ljudem s strahom pred višino in zaprtim prostorom.

Pohodništvo in Via ferrata


Kaj prinesti s sabo?

Športna oblačila, pohodno obutev, anorak, osvežilno pijačo, prigrizek.
Kaj vam damo mi?

Animacijske dodatke.
Za Via ferrata: čelado, plezalni pas.

Pohodniške ture so izvedljive za najmanj dve osebi, po predhodnem dogovoru z vodnikom. V ceno ni vštet prevoz, ki je mogoč tudi z vašim vozilom, seveda s prostim sedežem za vodnika. Za ture, ki so izvedljive tudi z gorskim kolesom in E-kolesom, omogočamo izposojo.

Via ferrata je izvedljiva za največ dve osebi na enega vodnika. Pred rezervacijo se posvetujte z vodnikom, ki bo ocenil vaše izkušnje in znanje.
V primeru slabega vremena so pohodniške ture preložene oz. odpovedane, če ni možno najti nadomestnega termina za izvedbo.

Jamarstvo


Kaj prinesti s sabo?

Športna oblačila, pohodno obutev, anorak, osvežilno pijačo, prigrizek.
Kaj vam damo mi?

Zaščitno obleko, čelado, čelno svetilko, plezalni pas.


Jamarstvo v jami Srnica je lahko ob obilnem deževju preloženo, v najslabšem primeru tudi odpovedano, saj je, kot pri ostalih aktivnostih, pri nas varnost na prvem mestu. Vsekakor se pred aktivnostjo ob takih vremenskih pogojih pogovorimo z vodnikom, ki odloči o realizaciji in izvedbi jamarskega podviga.
Odsvetujemo ljudem s strahom pred višino in zaprtim prostorom.

Spusti z gorskimi skiroji (Monster rollerji)


Kaj prinesti s sabo?

Športna oblačila, pohodno obutev, anorak, osvežilno pijačo, prigrizek.
Kaj vam damo mi?

Ščitnike za komolce in kolena, čelado, odsevni jopič in gorski skiro.


Za spust z gorskimi skiroji zahtevamo znanje vožnje s kolesom in poznavanje cestno prometnih predpisov. Majhni otroci so lahko na gorskem skiroju skupaj z enim od staršev.

Gorsko kolesarjenje

Kaj prinesti s sabo?
Športna (kolesarska) oblačila, primerno obutev, anorak, osvežilno pijačo, prigrizek.
Kaj vam damo mi?
Čelado, kolesarsko steklenico (bidon) in gorsko kolo. Pri izposoji gorskega ali električnega kolesa ter vodenju vedno preverimo tudi znanje uporabe prestav, ki nam olajšajo vožnjo ter preprečujejo okvare koles.

Za vse aktivnosti priporočamo predhodne rezervacije na telefon: +386 (0)31 263 632 ali na elektronsko pošto: bovec.info@gmail.com.

Zbor udeležencev je v našem Bovec šport centru, 15 minut pred dogovorjeno uro izleta. Baza BOVEC ŠPORT CENTER – Dvor 43, 5230 Bovec (bližina spodnje postaje smučišča Kanin)

Če imate še kakšno dodatno vprašanje, vam bomo z veseljem odgovorili. Pišite nam in nas vprašajte!

comicsnake.com